26 de gen. 2020

Merla (Turdus merula)

Merla (Turdus merula)
Merla (Turdus merula)

Com és: El mascle és completament negre, amb el bec groc o taronja. La femella és de tons marrons amb el bec groguenc. És un ocell força més gran que un pardal, amb aspecte més "rodonet".

On viu: Zones de bosc, bardisses, conreus, i també a les ciutats.

Què menja: Menja bàsicament insectes i cucs, tot i que a l'hivern pot menjar també fruits.

Quan el veurem: Està present tot l'any a la nostra zona. A l'hivern arriben exemplars de zones més elevades i d'altres punts d'Europa.

Curiositats: És un dels ocells que sentirem cantar més sovint a la ciutat, sobretot al matí i al vespre. És un expert buscant cucs sota les fulles i a les zones amb gespa.

Merla buscant cucs
Merla buscant cucs

Merla al Parc Samà (Cambrils)
Merla al Parc Samà (Cambrils)