13 de gen. 2020

Pinsà comú (Fringilla coelebs)

Pinsà comú (Fringilla coelebs)
Pinsà comú (Fringilla coelebs)

Com és: Es tracta d'un ocell de la mida d'un pardal. El mascle té el cap de tons grisos, cara pit i ventre vermellosos esquena marró i ales negres amb marques blanques. La femella és de tons generalment marronosos, amb les marques blanques a les ales.

On viu: Acostuma a trobar-se en boscos de diferents tipus, tot i que a l'hivern és també freqüents a camp, parcs i jardins.
Cria a gran part de Catalunya, a excepció de les grans planes. A l'hivern s'observa a quasi tot el territori.

Què menja: Pot menjar insectes, brots tendres, fruits i llavors.

Quan el veurem: El podem veure tot l'any, tot i que a l'hivern arribem moltíssims més exemplars del centre i est d'Europa. En algunes zones de Catalunya només s'observa com a hivernant.

Curiositats: Les femelles molts cops poden semblar un pardal, ja que tenen una mida i coloració similar.

Mascle de pinsà comú
Mascle de pinsà comú

Femella de pinsà comú
Femella de pinsà comú