28 de gen. 2020

Puput (Upupa epops)

Puput (Upupa epops)
Puput (Upupa epops)

Com és: Probablement és l'ocell més maco de la nostra regió. Ales blanques i negres, amb la resta del cos ataronjat. Gran cresta que pot desplegar i plegar.

On viu: Prefereix zones obertes i seques, i també en cultius arboris de secà. A l'hivern també es pot trobar als aiguamolls i zones humides.

Què menja: S'alimenta bàsicament de larves d'insectes que busca entre les fulles o sota terra.

Quan el veurem: A la meitat sud del país i al litoral es pot considerar una espècie resident. Al Pre-pirineu el trobarem només com a reproductor, i és absent a les zones més elevades del país.

Curiositats: Amb el seu bec llarg, prim i corbat remena la fullaraca i la terra buscant larves enterrades.
És probable que els ocells que observem a l'estiu siguin diferents dels que veiem a l'hivern, ja que fan moviments estivals i hivernals.

Puput buscant larves a la gespa
Puput buscant larves a la gespa


Puput a una zona de pícnic
Puput a una zona de pícnic